DGASPC Bihor
PRINCIPALELE FUNCTII
In vederea realizarii atributiilor prevazute de lege Directia generala indeplineste, in principal, urmatoarele functii:
a) de strategie, prin care asigura elaborarea strategiei de asistenta sociala, a planului de asistenta sociala pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale. Precum si a programelor de actiune antisaracie, pe care le supune spre aprobare consiliului judetean, respectiv consiliului local al sectorului municipiului Bucuresti.
b) de coordonare a activitatilor de asistenta sociala si protectie a copilului la nivelul judetului, respectiv al sectorului municipiului Bucuresti.
c) de administrare a fondurilor pe care le are la dispozitie.
d) de colaborare cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si institutiilor care au responsabilitati in domeniul asistentei sociale. Cu serviciile publice locale de asistenta sociala, precum si cu reprezentantii societatii civile care desfasoara activitati in domeniu.
e) de executie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale şi financiare necesare pentru implementarea strategiilor cu privire la actiunile antisaracie. Prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, precum şi pentru solutionarea urgentelor sociale individuale si colective la nivelul judetului, respectiv al sectoarelor municipiului Bucuresti.
f) de reprezentare a consiliului judetean, respectiv a consiliului local al sectorului municipiului Bucuresti. Pe plan intern şi extern, in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.
STRATEGIA DIRECŢIEI
DGASPC Bihor Strategia judeteana
Strategia judeteana elaborata de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor – aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Bihor nr. 36 din 29.02.2024, are în vedere dezvoltarea unui sistem complementar, comprehensiv şi funcţional de servicii sociale la nivel judeţean care să sprijine persoanele vulnerabile pentru depăşirea situaţiilor de dificultate, să contribuie la prevenirea şi combaterea riscului de excluziune socială, creşterea calităţii vieţii precum şi promovarea incluziunii sociale a acestora.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.