Unitatea Medico Socială Cetate a fost înfiinţată în baza H.G. nr. 412/2003 pentru aprobarea normelor privind organizarea. Funcţionarea şi finanţarea unităţilor de asistenţă medico sociale, prin Hotărârea Consiliului Local Cetate nr. 61/2003. Cu avizul Ministerului Administraţiei şi a Internelor nr. 4897/IS/01.09.2003 şi avizul Ministerului Sănătăţii nr. X/A/MB/2848/ 04.09.2003.
Unitatea funcţionează începând cu data de 01.01.2004, având Autorizaţia Sanitară de Funcţionare nr. 61/2012. Specificul unităţii este acordarea de servicii medicale, servicii sociale şi servicii de îngrijire pentru persoanele cu afecţiuni cronice.
În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.68/2003, Unitatea Medico Socială Cetate a fost acreditată. Certificat de acreditare seria A, nr.0005517- de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Familiei, pentru acordarea serviciilor sociale: servicii primare şi servicii de îngrijire social-medicale.
Unitatea detine Autorizatia de mediu nr.64/2012 conform HG 1635/2009.
Persoanele care beneficiază de serviciile de îngrijire, de serviciile medicale şi de serviciile sociale acordate în unităţile medico – sociale sunt persoane adulte cu nevoi medico – sociale care necesită, după caz, supraveghere, asistare, îngrijire,tratament precum şi servicii de inserţie şi reinserţie socială.
Internarea în unităţile de asistenţă medico – socială poate fi recomandată de către cabinetele medicale individuale – medici de familie, unităţi de asistenţă medicală ambulatorie de specialitate, unităţi sanitare cu paturi şi este condiţionată de evaluarea medico – socială aprobată prin reglementările comune ale Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Muncii Familiei Protectiei Sociale si Persoanelor varstnice.
Evaluarea socială a persoanelor cu nevoi medico – sociale internate în unitatea medicosociala Cetate se face de către serviciul public de asistenţă socială din cadrul primăriei locale.
Evaluarea medicala a persoanelor a căror internare este solicitată de către persoane fizice şi/sau juridice este efectuată, după caz, de către cabinetele medicale individuale – medici de familie din localităţile în care domiciliază persoana respectivă sau de către unităţile de asistenţă ambulatorie de specialitate.
Internarea în unităţile de asistenţă medico – socială a persoanelor prevăzute mai sus este efectuată cu avizul conducerii acestor unităţi, în limita locurilor disponibile şi a resurselor financiare.
Nu se interneaza persoane care au incheiate contracte autentificate de intretinere cu membrii familiei sau cu terte persoane.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.