Supa de oase pentru colagen
Supa de oase pentru colagen – rețeta și beneficii
Nu trăiești pentru a mânca, dar mănânci pentru a trăi.
Bulionul de colagen este un bulion bogat în colagen, care este obținut din oase de animale cu fierbere lungă, cum ar fi picioarele de pui sau oasele de vită. Gătirea lentă extrage proteina de colagen din oase și o dizolvă în apă. Acesta este un proces similar cu producerea gelatinei
Rețeta de bulion de colagen (aur lichid) este foarte simplă. Veți avea nevoie doar de câteva ingrediente pentru el, iar unele dintre ele sunt similare cu cele pe care le utilizați în bulionul de colagen. Care este rețeta de bulion de colagen?
1 kg picioare de pui
2 kg oase de măduvă (vițel, porc sau vită)
½ kg de carne de pasăre (de exemplu, ficat)
3 păstârnac
4 morcovi
½ telina
1 praz
3 l apa
frunze de dafin
gătit condimente
iarbă englezească
sare
piper.
Cum se prepară bulion de colagen:
- Începeți prin a spăla bine ingredientele „carnei”.
- Se fierbe puiul.
- Adăugați picioarele de pui, oasele măduvei și măduvele într-o oală mare și turnați apă peste tot.
- Turnați apa peste picioarele de pui.
- Aduceți bulionul la fiert.
- Când fierbe, setați focul la minim și lăsați să fiarbă mult timp – de la 6 până la 36 de ore (cu cât mai mult, cu atât va avea mai mult colagen bulionul).
- În timp ce bulionul se gătește, tăiați legumele în bucăți mai mici.
- Cu aproximativ 2 ore înainte de sfârșitul gătitului, adăugați toate legumele și asezonați după cum doriți.
- După ce stocul de colagen este „gătit”, scurgeți legumele și oasele.
Deci, dacă doriți piele fermă, păr strălucitor, unghii puternice și articulații sănătoase, atunci ar trebui să vă asigurați că mâncați o dietă cu colagen. Iar unul dintre cele mai bogate produse în proteine ale tinereții este bulionul de colagen..
Puteți turna bulionul de colagen în borcane mai mici și puteți păstra la frigider aproximativ 7 zile. În congelator, pe de altă parte, își va păstra proprietățile până la 6 luni.